Tentang Kami

Kuntum Melati : The Great Silver

Kuntum Melati : The Great Silver (KMTGS) ditubuhkan bagi mengkaji dan membangunkan sebuah sistem aplikasi khusus bagi memudahkan orang awam menguruskan tempahan janji temu secara atas talian dengan lebih teratur dan efektif.

 

Ditubuhkan pada penghujung tahun 2019, KMTGS adalah sepenuhnya berada di bawah seliaan Jabatan Ukur dan Pemetaan Perak. KMTGS sentiasa komited memahami permasalahan dan membuat penambahbaikan kepada penyelesaian berasaskan digital.

Trust We Build

Perjalanan Kami

Bekerja dalam persekitaran wabak Covid-19 adalah merupakan suatu pengalaman berharga bagi KMTGS. Tambahan, latar belakang kami bukanlah dari bidang pengkomputeran atau pengaturcaraan. Justeru, cabaran dalam menguruskan perancangan pembangunan projek, latihan serta perbincangan secara maya menjadikan kumpulan kami kreatif dalam menghubungkan maklumat. 

Pelbagai cabaran terpaksa kami tempuhi terutamanya dari segi kemahiran komputer dan aplikasi serta psikologi dan emosi. Konsep "memberi peluang" dan saling bantu membantu sentiasa diterapkan dalam kepimpinan supaya bakat-bakat terpendam dapat dicungkil dan diserlahkan.

 

Kami berterima kasih kepada pihak Pengurusan Jabatan yang setiasa bersedia mendengar dan menerima pendapat bagi memastikan agenda Jabatan dapat dijayakan. 

  

Kenali Pasukan Kami

pelaksanaan projek digital jabatan

Pembangunan Sistem bagi Projek Pendigitalan Dokumen Lama (DiOD)

I’m a paragraph. Double click

me or click Edit Text. It's easy  to make it your own.

Ketahui Selanjutnya

Pembangunan

Persekitaran e-EKSA

JUPEM Perak

I’m a paragraph. Double click

me or click Edit Text. It's easy  to make it your own.

Ketahui Selanjutnya